Dia andělská očka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 1 ks vejce 150 g hladká mouka 2 lžičky sorbit 2 lžičky pomerančová kůra 50 g rostlinný tuk 1 lžička kypřící prášek do pečiva na ozdobu 1 balíček dia čokoláda podle potřeby dia malinový džem
Postup Dia andělská očka recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, sorbitu, kypřícího prášku do pečiva, rostlinného tuku, nastrouhané sušené pomerančové kůry, rozklepnutého vejce a špetky soli vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu 1 - 2 hodiny odležet.
Z těsta tvarujeme stejně velké kuličky velikosti jako vlašský ořech. Kuličky mírně zploštíme a uprostřed uděláme důlek, který naplníme džemem.
Cukroví pečeme asi 8 - 12 minut dorůžova ve vyhřáté troubě při 170 °C.
Spodní část cukroví můžeme nakonec namočit do rozpuštěné dia čokolády a nechat ztuhnout.
Dia andělská očka podáváme jako výborné dia cukroví na vánoční stůl.