Dia tvarohová štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
3 lžičky rum
1 špetka citronová kůra
250 g polohrubá mouka
80 g sorbit
250 g měkký tvaroh
60 g rostlinný tuk
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
na potření
1 ks vejce
podle chuti
rozinky
kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme se sorbitem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rostlinný tuk, měkký tvaroh, špetku soli a prosátou polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Zpracujeme v pevné těsto a přidáme do něj rozinky a kandované ovoce, které jsme předem na chvíli naložili do rumu.

  2. Z těsta vyválíme silný plát a stočíme ho do tvaru štoly, položíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným bílkem.

  3. Pečeme asi 35 - 40 minut ve vyhřáté troubě při 180 °C.

  4. Dia tvarohovou štolu necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!