Dietní hustá zelňačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek sůl 1 - 2 ks vejce 3 ks brambory 2 l voda 1 hrst jáhly 1 hrst pohanka drcený kmín mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 balíček kysané zelí mletá pálivá paprika 1 hrst jemné ovesné vločky 1 hrst ovesné otruby
Postup Dietní hustá zelňačka
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vodu, tak 1,5 - 2 litry. Mezitím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory a dáme je vařit do vody. Osolíme, okmínujeme, opepříme a přidáme mletou papriku. Dávám trochu sladké a trochu pálivé papriky. Pálivá paprika dodá polévce na pikantnější chuti. Ovšem ne každý ji snese, pokud nemáte rádi ostřejší pokrmy, tak zvolte raději jen sladkou papriku. Necháme povařit, dokud nebudou brambory poloměkké
Zatím si kysané zelí nakrájíme na menší kousky a přidáme vařit k bramborám. Rozšleháme si v hrnečku vejce a za stálého míchání nalijeme vejce do polévky. Přidáme nastrouhaný česnek. Nakonec do polévky dáme zavařit ovesné vločky nebo ovesné otruby, pohanku a jáhly. Jáhly je nutné před přidáním do polévky několikrát spařit, jinak by byla polévka hořká. Není nutné dávat všechny tři druhy obilnin, ale přidáme jen tu, která nám chutná, nebo kterou máme zrovna doma. Ještě tak 5 minut necháme polévku povařit. Hustou zelňačku dochutíme solí, pepřem a polévka je hotová
Dietní hustou zelňačku podáváme podle chuti jen tak samotnou, případně s pečivem.