Jablkový pudink recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
3 - 4 ks jablko
1/2 l voda
šlehačka
piškoty
2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Většinu vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaná jablka, skořici a krátce povaříme. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání přiléváme k jablkům. Mícháme a necháme 2 minuty povařit

  2. Na dno misek narovnáme piškoty a přelijeme horkým jablkovým pudinkem. Necháme chladnout, když už není pudink horký, dáme vychladit i do lednice

  3. Studený jablkový pudink ozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou, kterou posypeme skořicí

  4. Dobře vychlazený a šlehačkou ozdobený jablkový pudink chutná výborně. Připravit si ho mohou i diabetici, když do pudinku nepřidají cukr a nahradí ho umělým sladidlem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!