Dietní koprovka bez tuku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 ml vývar
400 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
ocet
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Kopr omyjeme a nasekáme na jemno. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nasekaný kopr a dusíme, než se zatáhne a voní. Do hrníčku nalijeme vodu, nasypeme do něj mouku. Počítejme tak lžíci na 200 ml mléka, kdo má rád hustší, klidně může přidat i více. Lžičkou mouku rozkvedláme, aby se nám nedělaly hrudky.

  2. Chvíli omáčku povaříme, nezapomeneme míchat a potom přidáme vývar. Případně můžeme vývar nahradit vodou, ale chuťově se nedá omáčka s vývarem a s vodou srovnat. Když se začne omáčka vařit, přilijeme mléko a stále mícháme. Na závěr omáčku podle chutí dochutíme solí a octem.

  3. Dietní koprovku bez tuku lze podávat s knedlíky či brambory a masem (klidně z vývaru). Místo masa můžeme k omáčce zvolit vejce uvařené natvrdo. Možná se budete divit, ale když ji uvaříte, rodina nepřítomnost másla ani smetany nepozná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!