Dietní nákyp s mrkví a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
sůl
3-4 lžíce máslo
1 kg mrkev
1 hrnek rýže
20 dkg eidam
1 balíček kuřecí prsa
1 hrst sekaná petrželka
2 lžičky citronová šťáva
1 hrst sekaná pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Nastrouháme na struhadle mrkev. Do kastrolu dáme kousek másla, citronovou šťávu, cukr a mrkev dusíme. Maličko podlijeme vodou.

  2. Mezitím si nakrájíme na menší kousky kuřecí maso, nejlépe prsa. Prsa dáme na pánev restovat.

  3. Jako další je vaření rýže. Je to klasickým způsobem - jeden hrnek rýže a dva hrnky vody. Dušenou mrkev a uvařenou rýži smícháme s kuřecím masem a nasekanou petrželkou a pažitkou. To vše dáme do pekáčku nebo zapékací misky (podle množství) a hustě posypeme strouhaným sýrem. Vše dáme do trouby a zapékáme, až sýr lehce zrůžoví.

  4. Je to vynikající lehká strava, vhodná i pro dietáře. Dietní nákyp s mrkví a kuřecím masem při podávání sypeme sekanou pažitkou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!