Kuřecí plátek na leču s tarhoňou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1 lžíce olej
sůl
1,5 l vývar
150 g sádlo
1 sklenice lečo
1 lžíce grilovací koření
1 lžička hladká mouka
mletý černý pepř
3 ks kuřecí stehno
200 g tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, plátky masa osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme odležet

  2. Odležené plátky osmahneme na pánvi na trošce sádla, potom vlijeme sklenici leča a mírně podusíme. Směs zahustíme lžičkou hladké mouky, necháme provařit a dochutíme

  3. Tarhoňu osmažíme na sádle na pánvi, podlijeme naběračkou vývaru a za stálého mícháni vývar vydusíme a tento postup opakujeme, dokud tarhona nezměkne. K tarhoně můžeme přidat 15 dkg nakrájené slaniny. K takto připravené tarhoně přidáme kuřecí plátek a chutně ochucené lečo

  4. Kuřecí plátek na leču s tarhoňou podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!