Dietní okurky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g sůl
2 l voda
3 kg okurka
1 lžička hořčicové semínko
5-6 větviček nezralé hrozno
podle chuti
křen

Postup přípravy receptu

  1. Mladé, nepoškozené a zdravé okurky umyjeme.

  2. Na dno čistých zavařovacích sklenic uložíme nezralé střapce hroznového vína, kousek křenu a naložíme okurky. Vodu, sůl a hořčicová semínka převaříme a vřící roztok nalijeme na okurky.

  3. Na druhý den vychladlý roztok slijeme, necháme opět vzkypět a vřícím nálevem zalijeme okurky. Sklenice s dietními okurkami ihned převážeme a vychladlé uložíme na tmavé a chladné místo.

  4. Dietní okurky používáme jako jiné sterilované okurky jako přílohu nebo jen tak k chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!