Domácí jahodový sirup recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

1 kg cukr
1,5 dl voda
2 kg jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jahody důkladně omyjeme, zbavíme korunek a vsypeme do velkého hrnce. Jahody přelijeme vlažnou vodou a důkladně rozmačkáme (třeba šťouchadlem na brambory)

  2. Jahody přivedeme k varu a za častého promíchání vaříme 1 hodinu. Převařené jahody přecedíme přes plátýnko a vzniklou šťávu promícháme s cukrem. Znovu 5 minut povaříme, aby se cukr rozpustil. Na každý půllitr jahodové šťávy počítáme 400 - 500 g cukru

  3. Ještě horký jahodový sirup plníme do nahřátých sklenic a zazátkujeme

  4. Jahodový sirup ředíme vodou, čajem apod. Z tohoto množství připravíme asi 2 půllitrové sklenice jahodového sirupu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!