Plněné housky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě 1/2 lžičky mletá sladká paprika barevný pepř 1 ks malé rajče 1/2 kelímku pomazánkové máslo 5 - 6 ks olivy s papričkou čerstvá zelenina 1 kelímek cotagge se smetanou čerstvé housky plátkový tvrdý sýr
Postup Plněné housky
Postup přípravy receptu
-
Základem náplně - pomazánky je sýr cottage a tuňák ve vlastní šťávě, kterého slijeme. Rajče omyjeme a rozkrojíme. Olivy bez pecky (plněné papričkou) nakrájíme na opravdu drobné kousky
V misce promícháme cottage, tuňákovou drť, vymačkáme šťávu z menšího rajčete a přisypeme olivy. Vmícháme pomazánkové máslo bez příchuti a spojíme. Dochutíme mletou paprikou, solí a barevným pepřem - nejlépe celé kuličky, ale může být i čerstvě drcený
Housky rozkrojíme, ale ne úplně, a směsí bohatě naplníme. Plněné housky doplníme čerstvou zeleninou
Pomazánku lze servírovat i v měkkém plátkovém sýru a pečivo přikusovat. Plněné housky jsou výbornou svačinou, studenou večeří či chuťovkou.