Dobrá bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
4 ks vejce
2 dl mléko
1 ks prášek do pečiva
15 dkg cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
40 dkg hladká mouka
2 lžíce olej na vymazání
2 lžíce hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme hladkou mouku. Přidáme kypřící prášek, mléko, olej, cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše důkladně vyšleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta.

  2. Formu na bábovku si vymastíme olejem a vysypeme hladkou moukou. Půl směsi nalijeme do formy a zbylou půlku obarvíme 6 lžícemi kakaa. Kakaové těsto dolijeme do formy. Dobrou bábovku pečeme na 180 °C asi 35 - 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji můžeme přelít čokoládovou polevou.

  3. Dobrou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!