Dobrá domácí játrová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
1 lžíce majoránka
2 ks cibule
1 lžíce mletý pepř
1 lžíce mletý zázvor
1 kg vepřová játra
2 kg lalok, bůček s kůží
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Lalok, bůček s kůží nakrájíme na menší kostky, dáme vařit bez soli do hrnce. Přivedeme k varu, stáhneme teplotu a vaříme 1,5 hodiny pod pokličkou.

  2. Velké cibule oloupeme, nakrájíme a na sádle osmažíme do růžova, poté odstavíme. Játra nakrájíme na plátky, spaříme vřelou vodou a necháme okapat. Koření a sůl dáme do nádobky a zalijeme 2 šálky vývaru z vařeného masa. Dobře promícháme.

  3. Uvařené maso necháme vychladnout, vše pomeleme na masovém mlýnku - maso, játra, cibulku. Do směsi nalijeme koření s vývarem a promícháme. Pokud je směs tuhá, přidáme vývar.

  4. Domácí játrovou paštiku dáváme do sklenic 2 cm pod okraj. Zavařujeme na 95 °C 2hodiny v zavařovacím hrnci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!