Dobrá květáková polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
40 g máslo
0,25 dl mléko
voda
citron
300 g květák
30 g hladká mouka
50 g hladká mouka
1 hrst čerstvá petrželka
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme, odstraníme příliš tvrdé části a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do osolené a trochou citronu okyselené vody

  2. Mezitím si v hrnečku rozpustíme kousek másla, přidáme mouku, mletou papriku a rozmícháme. Zásmažku přilijeme k poloměkkému květáku a znovu povaříme, dokud není květák měkký

  3. Z malého vajíčka, mouky a mléka si připravíme těstíčko, které přes hrubé struhadlo dáme do polévky a zavaříme. Podle chuti květákovou polévku ještě dosolíme a na závěr přidáme hrst nasekané zelené petrželky

  4. Dobrou květákovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a můžeme podávat. Tato květáková polévka dobře zasytí a může nahradit i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!