Dobrá květáková polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 40 g máslo 0,25 dl mléko voda citron 300 g květák 30 g hladká mouka 50 g hladká mouka 1 hrst čerstvá petrželka mletá sladká paprika
Postup Dobrá květáková polévka
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme, odstraníme příliš tvrdé části a rozebereme na růžičky. Dáme vařit do osolené a trochou citronu okyselené vody
Mezitím si v hrnečku rozpustíme kousek másla, přidáme mouku, mletou papriku a rozmícháme. Zásmažku přilijeme k poloměkkému květáku a znovu povaříme, dokud není květák měkký
Z malého vajíčka, mouky a mléka si připravíme těstíčko, které přes hrubé struhadlo dáme do polévky a zavaříme. Podle chuti květákovou polévku ještě dosolíme a na závěr přidáme hrst nasekané zelené petrželky
Dobrou květákovou polévku rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a můžeme podávat. Tato květáková polévka dobře zasytí a může nahradit i hlavní chod.