Dobrá olejová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
100 ml voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
25 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
25 dkg polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilinový cukr a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Oddělíme si žloutky od bílků.

  2. Žloutky přimícháme do těsta spolu s olejem a vodou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto lijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.

  3. Olejovou bábovku pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Zda je bábovka upečená poznáme tak, že když do ní zapíchneme špejli, těsto se na ni nelepí.

  4. Hotovou olejovou bábovku vyklopíme z formy a můžeme posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!