Dobrá olejová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 ml olej 5 ks vejce 100 ml voda 0.5 balíčku prášek do pečiva 25 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 25 dkg polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Dobrá olejová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cukr, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilinový cukr a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu. Oddělíme si žloutky od bílků.
Žloutky přimícháme do těsta spolu s olejem a vodou. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto lijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy.
Olejovou bábovku pečeme při 150 °C asi půl hodiny. Zda je bábovka upečená poznáme tak, že když do ní zapíchneme špejli, těsto se na ni nelepí.
Hotovou olejovou bábovku vyklopíme z formy a můžeme posypat moučkovým cukrem.