Dobrá polévka s bramborem a párkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 ks brambory
1 ks cibule
2 snítky tymián
1 hrst chléb
2 ks mrkev
2 ks párek
1 lžička mletá sladká paprika
6 lžic červené suché víno
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Oškrábanou mrkev s párkem nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na drobno. Tymián nasekáme. Chlebovou starší kůrku nastrouháme na jemno.

  2. Na sádle nebo na oleji osmahneme cibuli s česnekem do tmavší barvy. Zaprášíme paprikou, promícháme a přidáme mrkev, párky, brambory a nastrouhaný chléb. Polévku promícháme a zalijeme vínem. Po vyprchání vína podléváme vždy malou částí vývaru ze zeleniny nebo vodou. Dobrou polévku s bramborem a párkem vaříme do změknutí a ke konci dochutíme tymiánem, solí a pepřem.

  3. Bramborovou polévku s párkem podáváme teplou k prvnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!