Dobrá zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
0.5 l mléko
1 ks cibule
2-3 lžíce kečup
1 kostka masox
bobkový list
nové koření
2 lžíce mletá sladká paprika
celý kmín
1 kelímek smetana 12%
1 balíček sterilované kysané zelí
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kostičky.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a červenou papriku. Zalijeme vodou, vsypeme zelí, brambory a doplníme kostkou masoxu. Ochutíme kečupem, solí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením. Zelňačku povaříme do změknutí. Poté vlijeme mléko a smetanu. Podle chuti ještě ochutíme solí a kořením.

  3. Dobrou zelňačku podáváme i jako hlavní chod, je dost sytá. Když nahradíme masox zeleninovým bujonem, můžou si zelňačku dopřát i vegetariáni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!