Dobrá zelňačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 ks brambory 0.5 l mléko 1 ks cibule 2-3 lžíce kečup 1 kostka masox bobkový list nové koření 2 lžíce mletá sladká paprika celý kmín 1 kelímek smetana 12% 1 balíček sterilované kysané zelí podle potřeby olej
Postup Dobrá zelňačka recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a rozkrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a červenou papriku. Zalijeme vodou, vsypeme zelí, brambory a doplníme kostkou masoxu. Ochutíme kečupem, solí, kmínem, bobkovým listem a novým kořením. Zelňačku povaříme do změknutí. Poté vlijeme mléko a smetanu. Podle chuti ještě ochutíme solí a kořením.
Dobrou zelňačku podáváme i jako hlavní chod, je dost sytá. Když nahradíme masox zeleninovým bujonem, můžou si zelňačku dopřát i vegetariáni.