Dobře naložené grilované maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžičky grilovací koření 3 lžičky mletý pepř 2 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce sojová omáčka 3 lžíce škrobová moučka 2 lžíce kremžská hořčice 3 plátky vepřový řízek 2 lžíce worchestrová omáčka podle potřeby olej
Postup Dobře naložené grilované maso recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nebo hovězí maso naklepeme a potřeme olejem.
Na marinádu smícháme škrobovou moučku, hořčice, olej, grilovací koření, sojovou a worchesterovou omáčku. Nakonec přidáme vejce. Vše důkladně rozšleháme, maso směsí potřeme, naskládáme ho do misky a přelijeme zbytkem marinády. V chladničce necháme rozležet 3 - 4 dny a denně maso překládáme, aby se po všech stranách stejnoměrně marinovalo.
Asi hodinu před grilováním maso vyjmeme z chladu a jednotlivé plátky lehce osušíme ubrouskem. Naložené maso rozložíme na gril nebo grilovací tácky, z nichž nekape do ohně, a za občasného potírání marinádou nebo olejem grilujeme po obou stranách asi 7 minut.
Dobře naložené grilované maso podáváme s chlebem a pivem.