Dobrý holandský řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 dl mléko 2 lžíce hladká mouka 200 g tvrdý sýr 500 g vepřové maso podle chuti sůl 1 špetka muškátový oříšek mletý černý pepř na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Dobrý holandský řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nebo bůček umeleme a promícháme s mlékem. Směs necháme odležet půl hodiny v lednici. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Do směsi přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, mouku, vejce, sůl a pepř. Komu chutná, přidá špetku strouhaného muškátového oříšku. Směs důkladně promícháme a tvoříme kuličky, které dlaní přitiskneme.
Řízky obalíme ve strouhance a pečeme v připraveném oleji. Po upečení ukládáme řízky na sací kartu.
Dobré holandské řízky podáváme s bramborovou přílohou.