Domácí arabský chléb recept
Apetit ReceptyPostup Domácí arabský chléb recept
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme trochu vody s cukrem a droždím, z těchto surovin necháme vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, maličko osolíme a smícháme se vzešlým kváskem. Vypracujeme vláčné těsto na arabský chléb.
Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout ještě dalších 10 - 15 minut. Potom bochánky rozválíme na placky a necháme ještě 30 minut odpočinout.
Domácí arabský chléb pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, ale jen krátce. Po upečení jsou nafouklé a lesklé, po vychladnutí splasknou, jsou duté a jemné.
Domácí arabský chléb podáváme jako hlavní chod i přílohu.