Domácí bramborový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžíce ocet
1 lžička kmín
130 ml voda
120 ml podmáslí
1 lžička cukr moučka
1 lžíce slunečnicový olej
0 dílů polohrubá mouka
1 lžička sušené droždí
1 ks brambory vařené ve slupce
3 díly hladká pšeničná mouka
1 díl chlebová žitná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Do nádoby domácí pekárny dáme ingredience tak, jak jsou uvedeny za sebou. Mouku vždy proséváme. Chleba bude nadýchanější. Mouku dávkuji odměrkou, která je součástí pekárny

  3. Dáme podmáslí, vodu, sůl, ocet, olej, kmín, cukr. Dále dáme 3 odměrky hladké mouky, 1 a půl odměrky chlebové mouky a půl odměrky polohrubé mouky. Nakonec dáme sušené droždí a nastrouhanou bramboru. Pekárnu necháme vše zpracovat v těsto. Po ukončení kynutí potřeme těsto podmáslím a posypeme kmínem.

  4. Pak chléb pečeme programem pečení klasik II.

  5. Upečený domácí bramborový chléb podáváme podle potřeby a chuti. Příprava je 10 minut, těsto a pečení 3,5 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!