Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 120 ml olej sůl 80 ml rum 100 ml mléko 16 g droždí 400 g hladká mouka tuk na vymazání 200 g sušené švestky 1,6 l vanilkový pudink
Postup Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku, olej, droždí, cukr, mléko, sůl a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout
Potom z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pečeme v troubě při 170 °C dozlatova
Švestky podusíme v rumu, poté vmícháme do teplého vanilkového pudinku a přelijeme hotové buchtičky
Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu podáváme jako výborný sladký pokrm k různým příležitostem.