Domácí česneková bageta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka cukr
3-6 stroužků česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks droždí
1 kg hladká mouka
4 dl vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, droždí, vejce, sůl, cukr a vlažnou vodu podle potřeby. Těsto by mělo být lepkavé. Potom přidáme 3 - 6 rozmačkaných stroužků česneku, promícháme a těsto necháme vykynout.

  2. Na plech vyložený pečícím papírem dáme požadované množství těsta a roztáhneme do tvaru bagety (nemusí to být dokonalé). Bagety potřeme olivovým olejem a můžeme posypat podle chuti solí, sezamem, kmínem apod.

  3. Česnekové bagety dáme upéct dozlatova do trouby vyhřáté na 200 °C.

  4. Domácí česnekovou bagetu podáváme jako přílohu k různým pokrmům podle chuti. Bageta je dobrá například i ke steakům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!