Domácí gulášovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 6-8 ks brambory 2 ks cibule 1 lžíce sádlo 500 g mleté maso podle chuti sůl majoránka chilli masox mletá sladká paprika mletý černý pepř podle potřeby tmavá jíška
Postup Domácí gulášovka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
Česnek nakrájíme nadrobno.
Ve větším hrnci rozehřejeme menší lžíci sádla nebo trochu oleje a vložíme nakrájenou cibuli. Osmažíme cibuli slabě do hněda a přidáme asi 6 - 8 menších nakrájených brambor. Opět mírně osmažíme. Poté přidáme míchané mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Opět chvilku restujeme, než se maso zatáhne, pak přidáme sladkou papriku a zamícháme.
Po důkladném promíchání zalijeme směs vroucí vodou a vaříme. Po čase zkusíme, zda jsou brambory měkké. Pokud jsou již měkké, dochutíme solí, pepřem, chilli - dávám sušené nebo kouskem masoxu, zahustíme tmavou jíškou a přidáme trošku majoránky. Necháme tak minutku vařit a máme hotovo.
Domácí gulášovku podáváme s čerstvým chlebem.