Domácí gulášovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
6-8 ks brambory
2 ks cibule
1 lžíce sádlo
500 g mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka
chilli
masox
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Česnek nakrájíme nadrobno.

  3. Ve větším hrnci rozehřejeme menší lžíci sádla nebo trochu oleje a vložíme nakrájenou cibuli. Osmažíme cibuli slabě do hněda a přidáme asi 6 - 8 menších nakrájených brambor. Opět mírně osmažíme. Poté přidáme míchané mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Opět chvilku restujeme, než se maso zatáhne, pak přidáme sladkou papriku a zamícháme.

  4. Po důkladném promíchání zalijeme směs vroucí vodou a vaříme. Po čase zkusíme, zda jsou brambory měkké. Pokud jsou již měkké, dochutíme solí, pepřem, chilli - dávám sušené nebo kouskem masoxu, zahustíme tmavou jíškou a přidáme trošku majoránky. Necháme tak minutku vařit a máme hotovo.

  5. Domácí gulášovku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!