Domácí kynutá pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
cukr
sůl
1 lžička ocet
1 balíček droždí
2 hrnky polohrubá mouka
0 hrnků vlažná voda
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. V hrnku s vlažnou vodou rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.

  2. Do mouky dáme špetku soli, ocet a nakonec zapracujeme kvásek. Těsto na kynutou pizzu necháme asi 90 minut kynout na teplém místě.

  3. Po vykynutí vyválíme z těsta placku asi 0,5 cm silnou. Placku dáme na vymaštěný plech. Navrch placky dáme to, co nám chutná. Pizzu pečeme v rozehřáté troubě, až zezlátnou okraje.

  4. Upečenou domácí kynutou pizzu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!