Domácí makový závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 g cukr
1 špetka sůl
1 ks žloutek
250 ml mléko
0 kostek droždí
350 g hladká mouka
60 g tuk na vaření
náplň
1 lžička rum
60 g cukr krupice
150 g mák
1 lžička mletá skořice
1 balení vanilkový cukr
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka dáme 10 g cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do druhé mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme změklý tuk, žloutek, sůl a nakonec přidáme kvásek. Vypracujeme na hladké těsto a necháme na teplém místě vykynout.

  2. Na makovou náplň smícháme mák s horkým mlékem, cukry, mletou skořicí a rumem. Těsto vyválíme, potřeme makovou náplní a pevně svineme.

  3. Makový závin pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě.

  4. Domácí makový závin po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!