Domácí perník s povidly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce kakao
250 ml mléko
3 lžíce med
250 g cukr krupice
500 g hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
150 g změklé máslo
1 balíček kypřící prášku do perníku
podle chuti
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pečlivě všechny sypké ingredience. Přidáme máslo, mléko, vejce a med a vymícháme těsto. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Čajovou lžičkou vhazujeme do těsta povidla.

  2. Perníkové těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 15 - 20 minut. Pokud si nejsme jistí, že už perník je, píchneme do něj špejlí. Když se nelepí, je hotový.

  3. Zkoušela jsem do perníku místo povidel naházet čerstvé hrušky i hruškový kompot, obojí bylo výborné. Dají se použít i jablková povidla, červený rybíz, různé druhy marmelád. Fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!