Domácí pizza s rozmarýnem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na vymazání
náplň
2-3 stroužky česnek
1 ks paprika
šunka
1 ks cibule
tymián
balíček salám
1 ks rajčatový protlak
oregano
8 ks oliva
350 g blaťácké zlato
těsto
2 lžíce olej
sůl
250 ml voda
1 ks droždí
600 g hladká mouka
1 lžička mletý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy odměříme mouku. Uděláme důlek, do kterého vlijeme droždí rozmíchané v trošce vlažné vody odebrané z předepsaného množství. Mísu zakryjeme a necháme kvásek vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl, olej a rozmarýn a šlehačem promícháme. Když je těsto hladké, poprášíme je moukou a přikryjeme. Těsto necháme asi 20 minut kynout.

  2. Pak těsto promícháme ještě jednou a dáme znovu do chladu na 30 minut, nejlépe do lednice.

  3. Zatím si v misce promícháme větší protlak s česnekem, solí, oreganem a tymiánem. Nakrájíme cibuli, papriku, šunku a salám, nastrouháme sýr a vytřeme plechy olejem.

  4. Na pomoučněném válu vyválíme dvě placky asi 3 mm vysoké, které přeneseme na plechy. Placky potřeme rajčatovým protlakem a posypeme strouhaným sýrem. Pak poklademe šunkou, salámem, proužky papriky a cibule. Přidáme olivy. Domácí pizzu s rozmarýnem dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby.

  5. Domácí pizza chutná dobře i studená!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!