Domácí pizza z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžičky bazalka
1 balíček listové těsto
3-5 hrstí tvrdý sýr
podle chuti
sůl
kečup
salám junior
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve vezmeme listové těsto a rozválíme ho na válu. Plech vymažeme máslem, aby se těsto nepřilepilo k plechu. Vhodnější je hlubší plech. Na plech vložíme vyválené těsto. Zatočíme hrany směrem dovnitř, aby pak směs nevytekla.

  2. Kečup nalijeme na těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Dále můžeme použít jakoukoliv ingredienci podle chuti. Já používám salám junior nebo šunku. Ingredience rozložíme na kečup a posypeme nastrouhaným sýrem. Na závěr rozmícháme vejce, nalijeme je na střed pizzy, rozetřeme, posypeme bazalkou a posolíme.

  3. Plech s pizzou vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi tak 15 minut.

  4. Domácí pizzu z listového těsta ihned podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!