Domácí sekaná se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek sůl 1 plátek máslo strouhanka 0,5 - 1 dl ocet 2 lžičky solamyl 1/2 dl mléko majoránka 1 ks cibule 1 ks houska 3 plátky anglická slanina 1 hlávka bílé zelí olej na smažení 1 kg mleté maso drcený kmín mletý černý pepř
Postup Domácí sekaná se zelím
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce
Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu
Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem
Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.