Domácí sekaná se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 stroužky česnek
sůl
1 plátek máslo
strouhanka
0,5 - 1 dl ocet
2 lžičky solamyl
1/2 dl mléko
majoránka
1 ks cibule
1 ks houska
3 plátky anglická slanina
1 hlávka bílé zelí
olej na smažení
1 kg mleté maso
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Housku nakrájíme na kostičky a namočíme je v mléce

  2. Mleté maso smícháme s cibulí a česnekem. Přidáme v mléce namočenou housku, vejce, koření podle chuti a dobře promícháme. Pro lepší spojení přidáme trochu hladké mouky. Vytvarujeme "šišku", obalíme ji ve strouhance a na rozpáleném oleji opečeme z jedné, pak ze druhé strany. Po otočení položíme na sekanou kousek másla a plátek slaniny. Pečeme asi 1 hodinu

  3. Během pečení si připravíme zelí. Nakrouháme nebo si najemno nakrájíme bílé zelí. Vsypeme jej do hrnce, zalijeme vodou, přidáme ocet, sůl a cukr s kmínem. Zelí povaříme, aby bylo na skus, nebo jak máme rádi. Nakonec přidáme trochu solamylu a necháme přejít varem

  4. Upečenou sekanou krájíme ostrým nožem na plátky. Podáváme ji spolu se zelím a s knedlíkem. Chutná i se zelím z kedlubny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!