Domácí smetanový sýr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 ml podmáslí
0 l čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Do skleněné (porcelánové) mísy nalijeme čerstvou smetanu, kterou promícháme s podmáslím. Mísu s tekutinou přikryjeme čistou utěrkou, můžeme použít i plátýnko. Necháme při pokojové teplotě 24 hodin odpočinout.

  2. Na druhý den předehřejeme troubu na 50 °C. Troubu vypneme a odkrytou mísu vložíme na 45 minut do trouby.

  3. Připravíme si druhou mísu, na kterou položíme sítko, to vyložíme utěrkou (plátýnkem). Směs z druhé mísy přendáme na sítko s utěrkou a necháme pomaličku odkapávat. Utěrku se sýrem občas pootočíme. Na utěrce zůstane čistě smetanový sýr.

  4. Domácí smetanový sýr podáváme s pečivem nebo chlebem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!