Domácí šťáva zastudena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 lžiček rum
5 ks hřebíček
2 kg cukr krupice
50 g kyselina citronová
1 ks celá skořice
2 kg bezinky
5 g kyselina benzoová

Postup přípravy receptu

  1. Opravdu zralé (tmavé, černofialové - nikoliv červené) bezinky pečlivě propláchneme studenou vodou a otrháme ze stonků. Pak je buď rozemeleme, nebo dobře rozmačkáme.

  2. Na takto připravené bezinky nalijeme 1,5 litru studené vody, přisypeme kyselinu citronovou, celou skořici, hřebíčky a za občasného promíchání necháme 24 hodin odstát.

  3. Potom šťávu přecedíme přes jemné síto, zvážíme a doplníme stejným množstvím cukru (okolo 2 kg). Přidáme kyselinu benzoovou a mícháme do úplného rozpuštění cukru.

  4. Bezinkovou šťávu potom naplníme do vymytých a vysušených lahví a do každé přidáme lžičku rumu. Dobře uzavřeme a schováme na tmavé, chladné místo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!