Domácí voňavý chléb recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžíce cukr 1 lžíce sůl 2 lžíce ocet kmín 0 l voda 1 kostka droždí 1 kg hladká mouka 2 ks vařené brambory semínka mix podle potřeby hladká mouka na vysypání
Postup Domácí voňavý chléb recept
Postup přípravy receptu
-
Z cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme asi 5 minut kvasit. Přidáme k přesáté mouce, octu, soli, kmínu, semínkům a nakonec vmícháme nastrouhaný brambor a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme půlhodinu kynout.
Těsto znovu mírně prohněteme, přemístíme na plech, který jsme vysypali hladkou moukou a necháme ještě 15 minut kynout.
Domácí voňavý chléb pečeme hodinu při 180 °C a asi 15 minut před dopečením chléb potřeme čistou vodou, aby nám chytil pěknou zlatou barvu.
Před krájením necháme domácí voňavý chléb dobře vychladnout.