Domácí voňavý chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
1 lžíce sůl
2 lžíce ocet
kmín
0 l voda
1 kostka droždí
1 kg hladká mouka
2 ks vařené brambory
semínka mix
podle potřeby
hladká mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme asi 5 minut kvasit. Přidáme k přesáté mouce, octu, soli, kmínu, semínkům a nakonec vmícháme nastrouhaný brambor a vlažnou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme půlhodinu kynout.

  2. Těsto znovu mírně prohněteme, přemístíme na plech, který jsme vysypali hladkou moukou a necháme ještě 15 minut kynout.

  3. Domácí voňavý chléb pečeme hodinu při 180 °C a asi 15 minut před dopečením chléb potřeme čistou vodou, aby nám chytil pěknou zlatou barvu.

  4. Před krájením necháme domácí voňavý chléb dobře vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!