Dort Minutka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 konzerva jahody
čokoláda na vaření
1 - 2 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
1 sklenka jahodová marmeláda
1 ks dortový korpus
2 kelímky ochucený jahodový tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Jahody necháme dobře okapat a rozkrájíme na poloviny. Korpus lekce postříkáme jahodovou šťávou a potřeme jahodovou marmeládou. Na marmeládu naskládáme jahody (řeznou plochou dolů)

  2. Smícháme oba ochucené tvarohy s cukrem a podle potřeby je rozředíme jahodovou šťávou. Krém navrstvíme na jahody

  3. Smetanu ke šlehání vyšleháme s cukrem a ztužovačem šlehačky do tuha opatrně a rozetřeme na krém

  4. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a na dortu z ní uděláme několik kol, ze kterých pomocí špejle uděláme pavučinu. Čokoládu můžeme na povrch i jenom nastrouhat

  5. Dort Minutka můžeme ihned podávat nebo ho nechat v lednici rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!