Bezlepkový čokoládový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 200 g cukr 6 ks vejce 250 g máslo 2 lžíce cukr moučka cukr moučka 2 lžíce kakaový prášek smetana ke šlehání 1 ks vanilkový lusk čerstvá máta malinová omáčka 200 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa čokoláda s vysokým obsahem kakaa
Postup Bezlepkový čokoládový koláč
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. V jedné míse rozšleháme 6 vajec, v další pak smícháme máslo s cukrem. Obě hmoty spojíme dohromady, přisypeme kakaový prášek a pořádně promícháme. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto
Formu na dort vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. Přilijeme těsto, troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut
Mezitím si připravíme krém: Vanilkový lusk rozkrojíme a dřeň vyškrábeme do misky. Přilijeme smetanu, vyšleháme a přidáme cukr. Hotový krém zatím schováme do lednice
Teď si připravíme čokoládové ozdoby. Do sklenice vložíme cukrářský sáček a nalijeme do něj rozpuštěnou čokoládu, která by neměla být příliš přehřátá. Ideálně pracujeme na studené pracovní desce, aby čokoláda dobře tuhla
Na pečící papír lijeme pomocí cukrářského pytlíku čokoládu a tvoříme libovolné tvary. Ozdoby necháme ztuhnout
Upečený bezlepkový čokoládový koláč vyndáme z trouby, necháme chvíli zchladit, nakrájíme a nandáme na talíř. Ozdobíme malinovou omáčkou a ušlehanou smetanou, do které zapíchneme čokoládovou ozdobu a lístek máty
Bezlepkový čokoládový koláč posypeme cukrem a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!