Bezlepkový čokoládový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g cukr
6 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce cukr moučka
cukr moučka
2 lžíce kakaový prášek
smetana ke šlehání
1 ks vanilkový lusk
čerstvá máta
malinová omáčka
200 g čokoláda s vysokým obsahem kakaa
čokoláda s vysokým obsahem kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. V jedné míse rozšleháme 6 vajec, v další pak smícháme máslo s cukrem. Obě hmoty spojíme dohromady, přisypeme kakaový prášek a pořádně promícháme. Potom přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vypracujeme těsto

  2. Formu na dort vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. Přilijeme těsto, troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut

  3. Mezitím si připravíme krém: Vanilkový lusk rozkrojíme a dřeň vyškrábeme do misky. Přilijeme smetanu, vyšleháme a přidáme cukr. Hotový krém zatím schováme do lednice

  4. Teď si připravíme čokoládové ozdoby. Do sklenice vložíme cukrářský sáček a nalijeme do něj rozpuštěnou čokoládu, která by neměla být příliš přehřátá. Ideálně pracujeme na studené pracovní desce, aby čokoláda dobře tuhla

  5. Na pečící papír lijeme pomocí cukrářského pytlíku čokoládu a tvoříme libovolné tvary. Ozdoby necháme ztuhnout

  6. Upečený bezlepkový čokoládový koláč vyndáme z trouby, necháme chvíli zchladit, nakrájíme a nandáme na talíř. Ozdobíme malinovou omáčkou a ušlehanou smetanou, do které zapíchneme čokoládovou ozdobu a lístek máty

  7. Bezlepkový čokoládový koláč posypeme cukrem a podáváme

  8. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!