Dort s pomerančovou pěnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 4 ks pomeranč 1 kostka tvaroh 80 g cukr krupice 8 plátků želatina 1 kelímek smetana ke šlehání 2 ks čokoláda (60%kakaa) na ozdobu voda 8 plátků pomeranč 20 g cukr moučka
Postup Dort s pomerančovou pěnou recept
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu vyložíme papírem na pečení. V hrnečku rozpustíme čokoládu a vylijeme jí formu včetně okrajů. Formu vložíme do ledničky ztuhnout.
Na náplň namočíme želatinu. Z jednoho dobře odrhnutého pomeranče ostrouháme kůru, z druhého nakrájíme tenké proužky kůry. Zbylé pomeranče oloupeme a ze všech vymačkáme šťávu.
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Pomerančovou šťávu s kůrou zahřejeme a necháme v ní rozpustit vymačkanou želatinu. Směs necháme vychladnout a vmícháme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme sníh a smetanu vyšleháme do tuha. Do tvarohu vmícháme žloutkovou směs, pak sníh a jako poslední i šlehačku. Krémem naplníme formu a necháme v ledničce dobře vychladit.
V hrnečku svaříme cukr s vodou. V rozvaru krátce povaříme plátky pomeranče i proužky kůry a dort s pomerančovou pěnou před podáváním ozdobíme.