Drožďová pomazánka ze Slovácka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 g máslo 1 ks cibule 60 ml smetana ke šlehání 2 ks tavený smetanový sýr 5 kostek droždí (42 g) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Drožďová pomazánka ze Slovácka recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a nakrájíme najemno cibuli. Na másle ji zesklovatíme, přidáme sýr (používám Apetito), osolíme, opepříme a mícháme do rozpuštění sýru. Jakmile je sýr rozpuštěný, vlijeme do něj šlehačku po prohřátí.
Do hrnce dáme rozdrolené kvasnice a mícháme do rozpuštění, až se jemně zpění a mírně ztmavnou, vlijeme vajíčka a mícháme do pastovité hmoty.
Drožďovou pomazánku ze Slovácka mažeme na čerstvý chleba. Ideální na večeři.