Drožďová pomazánka ze Slovácka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 g máslo
1 ks cibule
60 ml smetana ke šlehání
2 ks tavený smetanový sýr
5 kostek droždí (42 g)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a nakrájíme najemno cibuli. Na másle ji zesklovatíme, přidáme sýr (používám Apetito), osolíme, opepříme a mícháme do rozpuštění sýru. Jakmile je sýr rozpuštěný, vlijeme do něj šlehačku po prohřátí.

  2. Do hrnce dáme rozdrolené kvasnice a mícháme do rozpuštění, až se jemně zpění a mírně ztmavnou, vlijeme vajíčka a mícháme do pastovité hmoty.

  3. Drožďovou pomazánku ze Slovácka mažeme na čerstvý chleba. Ideální na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!