Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
100 ml smetana
3 lžíce voda
2 ks bílek
1/2 ks velká cibule
hladká mouka
mletý bílý pepř
2 lžíce škrobová moučka
1 lžíce strouhaná houska
300 g krůtí prsa
1/2 lžičky vegeta speciál

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nasekáme. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Slaninu jemně nasekáme

  2. Maso, slaninu a česnek rozmixujeme na kaši. Během mixování přidáváme podle potřeby vodu. Do masové směsi vmícháme koření, bílky, strouhanku a škrobovou moučku. Podle potřeby přisolíme a opepříme

  3. Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které pozvolna smažíme na oleji

  4. Hotové kuličky vyjmeme sítem. Na výpeku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme. Omáčku zjemníme smetanou, vrátíme masové knedlíčky a prohřejeme

  5. Drůbeží masové knedlíčky podáváme s těstovinami. Vhodným doplňkem je zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!