Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 50 g slanina 2 stroužky česnek olej sůl vývar 100 ml smetana 3 lžíce voda 2 ks bílek 1/2 ks velká cibule hladká mouka mletý bílý pepř 2 lžíce škrobová moučka 1 lžíce strouhaná houska 300 g krůtí prsa 1/2 lžičky vegeta speciál
Postup Drůbeží masové knedlíčky s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme a nasekáme. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Slaninu jemně nasekáme
Maso, slaninu a česnek rozmixujeme na kaši. Během mixování přidáváme podle potřeby vodu. Do masové směsi vmícháme koření, bílky, strouhanku a škrobovou moučku. Podle potřeby přisolíme a opepříme
Mokrýma rukama tvoříme kuličky, které pozvolna smažíme na oleji
Hotové kuličky vyjmeme sítem. Na výpeku orestujeme cibuli, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a podusíme. Omáčku zjemníme smetanou, vrátíme masové knedlíčky a prohřejeme
Drůbeží masové knedlíčky podáváme s těstovinami. Vhodným doplňkem je zelenina.