Drůbková polévka s kořenovou zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks cibule 3 l voda 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 kostka masox 1 špetka mletý pepř 1 balíček slepičí nebo husí droby podle chuti čerstvá petrželová nať
Postup Drůbková polévka s kořenovou zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Droby pečlivě vypereme pod tekoucí vodou a spolu s oloupanou a rozpůlenou cibulí je vložíme do studené vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna vaříme asi 2 hodiny.
Pak droby a zeleninu vyjmeme a polévku přecedíme. Přidáme masox a ještě asi 15 minut vaříme, aby se dokonale rozpustil. Mezitím obereme maso z krku, játra a srdíčko drobně pokrájíme a vše vrátíme do polévky. Můžeme přidat i na kolečka nakrájenou a v polévce uvařenou kořenovou zeleninu.
Drůbkovou polévku dochutíme pepřem, případně dosolíme a ještě v ní uvaříme zvolenou vložku. Nakonec do polévky nasypeme jemně nasekanou petrželku.
Drůbkovou polévku s kořenovou zeleninou rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.