Drůbková polévka s kořenovou zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks cibule
3 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka masox
1 špetka mletý pepř
1 balíček slepičí nebo husí droby
podle chuti
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Droby pečlivě vypereme pod tekoucí vodou a spolu s oloupanou a rozpůlenou cibulí je vložíme do studené vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a zvolna vaříme asi 2 hodiny.

  2. Pak droby a zeleninu vyjmeme a polévku přecedíme. Přidáme masox a ještě asi 15 minut vaříme, aby se dokonale rozpustil. Mezitím obereme maso z krku, játra a srdíčko drobně pokrájíme a vše vrátíme do polévky. Můžeme přidat i na kolečka nakrájenou a v polévce uvařenou kořenovou zeleninu.

  3. Drůbkovou polévku dochutíme pepřem, případně dosolíme a ještě v ní uvaříme zvolenou vložku. Nakonec do polévky nasypeme jemně nasekanou petrželku.

  4. Drůbkovou polévku s kořenovou zeleninou rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!