Dušená mrkev s vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 1 ks cibule 1 špetka kmín 0.5 l voda 1 kg mrkev 2 lžíce kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 0.5 l zeleninový vývar 1 kg vepřová plec 1 špetka mletý černý pepř podle chuti hrášek cukr moučka
Postup Dušená mrkev s vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme asi 30 minut. Kdo chce, přidá i hrášek.
Omyté maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, posypeme kmínem a pepřem, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, vypečenou šťávu přecedíme do kastrolu, na ní necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vložíme maso a dušenou mrkev, krátce povaříme a nakonec dochutíme cukrem a smetanou.
Dušenou mrkev s vepřovým masem podáváme s vařenými brambory.