Dušená mrkev s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
1 ks cibule
1 špetka kmín
0.5 l voda
1 kg mrkev
2 lžíce kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
0.5 l zeleninový vývar
1 kg vepřová plec
1 špetka mletý černý pepř
podle chuti
hrášek
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme asi 30 minut. Kdo chce, přidá i hrášek.

  2. Omyté maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, posypeme kmínem a pepřem, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, vypečenou šťávu přecedíme do kastrolu, na ní necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vložíme maso a dušenou mrkev, krátce povaříme a nakonec dochutíme cukrem a smetanou.

  3. Dušenou mrkev s vepřovým masem podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!