Dušené hovězí maso s křenovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky cukr
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
250 ml smetana
1/4 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
3 lžíce hladká mouka
400 ml masový vývar
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
700 g hovězí zadní maso
3 lžíce čerstvý křen

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí zadní očistíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu (celer, velkou mrkev a malou petržel) očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme

  2. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme maso ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Vše osolíme, přidáme nové koření, celý černý pepř a bobkový list a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vývar scedíme

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a zvolna povaříme asi 15 minut. Hustou omáčku zalijeme smetanou, osladíme a přivedeme k varu. Nyní vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, krátce povaříme a odložíme asi na 5 - 10 minut stranou a podle chuti přisolíme

  4. Hovězí maso nakrájíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!