Dušené hovězí maso s křenovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 - 2 lžičky cukr sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 250 ml smetana 1/4 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 4 kuličky nové koření 3 lžíce hladká mouka 400 ml masový vývar mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 700 g hovězí zadní maso 3 lžíce čerstvý křen
Postup Dušené hovězí maso s křenovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí zadní očistíme, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu (celer, velkou mrkev a malou petržel) očistíme a omyjeme. Cibuli oloupeme
V hrnci rozehřejeme olej, na kterém necháme maso ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme cibuli a kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Vše osolíme, přidáme nové koření, celý černý pepř a bobkový list a zakryté zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vývar scedíme
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou naředíme vývarem a zvolna povaříme asi 15 minut. Hustou omáčku zalijeme smetanou, osladíme a přivedeme k varu. Nyní vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, krátce povaříme a odložíme asi na 5 - 10 minut stranou a podle chuti přisolíme
Hovězí maso nakrájíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.