Dušené zelí od stařenky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
2 lžičky sůl
80 g máslo
2 ks paprika
3 lžíce ocet
1 ks cibule
100 g sádlo
2 ks rajče
3 lžíce hladká mouka
200 g anglická slanina
0 lžiček mletý kmín
1 lžička mletá sladká paprika
600 g bílé hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu důkladně očistíme. Zelí nakrouháme, cibuli, papriky a rajčata nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci na sádle zesklovatíme cibuli. Vsypeme slaninu, krátce orestujeme a přidáme hlávkové zelí, papriky a rajčata. Vše posypeme solí, kmínem, cukrem, paprikou, octem a dusíme v hrnci až do změknutí zelí. Po změknutí zelí vše zahustíme máslovou jíškou připravenou ze 3 lžic hladké mouky a 80 g másla. Zahuštěné dušené zelí dochutíme podle potřeby octem nebo cukrem.

  3. Dušené zelí od stařenky podáváme jako přílohu k pečenému či dušenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!