Dušené zelí s koprem a smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek kysaná smetana
1 hlávka bílé zelí
podle chuti
cukr
sůl
ocet
kopr
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Hlávku zelí omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  2. Mezitím si osmažíme na oleji trochu cibulky a nechám zezlátnout. Přidáme zelí, chvíli restujeme a poté zalijeme vodou. Přidáme 1 kostku masoxu. Zelí dusíme pod pokličkou, dokud není měkké. Poté vodu slijeme a necháme asi jen třetinu.

  3. Do hrníčku dáme mouku a vodu a uděláme ameriku, kterou zalijeme zelí a nechám povařit asi 15minut, aby se mouka rozvařila.

  4. Odebereme si trošku zelí i se šťávou a zamícháme do kysané smetany, aby se nesrazila. Nakonec vše nalijeme zpět do hrnce a ještě krátce necháme přejít varem. Dušené zelí podle chuti okořeníme solí a cukrem a na konec trochou kopru. Kopr může být i sušený nebo sterilovaný.

  5. Dušené zelí s koprem a smetanou se hodí jako příloha k bramborám nebo i knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!