Dušený fenykl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce máslo
0.5 šálku smetana
1 šálek voda
4 lžíce hladká mouka
4 ks hlíza fenyklu

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou a kastrol zakryjeme poklicí. Na mírném ohni dusíme do poloměkka.

  2. Z másla a 3 lžíc mouky připravíme jíšku. Smetanu smícháme s 1 lžící mouky a přidáme do jíšky. Za stálého míchání krátce povaříme a doplníme nadrobno nakrájenými fenyklovými natěmi.

  3. Plátky fenyklu rozdělíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!