Dušený králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 větvičky rozmarýn
2 ks rajče
1 ks feferonka
4 lístky šalvěj
1 ks králík
4-5 lžic olivový olej
mletý pepř
3 sklenky zeleninový bujon
400 g protlak
200 ml suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Králíka zbavíme vnitřností, omyjeme, osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. Na olivovém oleji zvolna smažíme asi 10 minut cibuli. Přidáme feferonky, rozmarýn, šalvěj, bobkový list, česnek a mírně osmahneme. Přidáme králíka a ze všech stran ho osmahneme. Přilijeme víno a necháme odpařit. Pak přidáme kousky rajčat a protlak, osolíme, opepříme, zakryjeme poklicí a necháme dusit, dokud králík nezměkne. Podle potřeby zaléváme zeleninovým bujonem.

  3. Dušeného králíka naporcujeme a můžeme podávat. Doplníme omáčkou. Dušený králík je výborný s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!