Dýňová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks žloutek
5 ks bílek
1 ks kypřící prášek
200 g ovesné vločky
200 g pohanková mouka
1 ks vanilková tresť
150 ml kokosový olej
500 g dýně hokaido
5 lžiček čekankový sirup originál
podle chuti
0 balení rozinky

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme, rozkrojíme, střed vydlabeme a nastrouháme na jemném struhadle. Bílky vyšleháme na sníh.

  2. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny - ovesné vločky, pohankovou mouku, kokosový olej, čekankový sirup, žloutky, kypřící prášek do pečiva, vanilkovou tresť a rozinky. Vše pečlivě promícháme a na závěr opatrně vmícháme bílkový sníh. Čekankový sirup použijeme podle toho, jak máme rádi sladké.

  3. Těsto vlijeme do bábovkové formy a dýňovou bábovku pečeme 45 minut na 180 °C.

  4. Upečenou dýňovou bábovku opatrně vyklopíme z formy, nakrájíme na dílky a podáváme jako zdravé pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!