Dýňová polévka na kari s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 ks limetka
250 ml zeleninový vývar
1 lžíce hořčičné semínko
450 ml kokosové mléko
1 hrst čerstvá máta
3 lžíce žlutá kari pasta
3 kapky citronová tráva
400 g předvařená cizrna
1 kg dýně hokkaido
podle potřeby
1 lžíce slunečnicový olej
podle chuti
6 ks kardamom

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme najemno nasekanou cibuli. Přidáme kari pastu, 3 stonky lemon grass, kardamom a hořčičné semínko.

  2. Mícháme asi 2 - 3 minuty, dokud neucítíme silnou, ale příjemnou vůni. Pak přidáme dýni nakrájenou na menší kostky, promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a přidáme předvařenou cizrnu. Společně provaříme asi 10 minut, nebo dokud dýně není měkká.

  3. Dýňovou polévku na kari s cizrnou rozdělíme do mističek a těsně před podáváním pokapeme limetkou a posypeme čerstvými lístečky máty. Pak polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!