Dýňová polévka na kari s cizrnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 ks limetka 250 ml zeleninový vývar 1 lžíce hořčičné semínko 450 ml kokosové mléko 1 hrst čerstvá máta 3 lžíce žlutá kari pasta 3 kapky citronová tráva 400 g předvařená cizrna 1 kg dýně hokkaido podle potřeby 1 lžíce slunečnicový olej podle chuti 6 ks kardamom
Postup Dýňová polévka na kari s cizrnou recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme najemno nasekanou cibuli. Přidáme kari pastu, 3 stonky lemon grass, kardamom a hořčičné semínko.
Mícháme asi 2 - 3 minuty, dokud neucítíme silnou, ale příjemnou vůni. Pak přidáme dýni nakrájenou na menší kostky, promícháme a zalijeme vývarem a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a přidáme předvařenou cizrnu. Společně provaříme asi 10 minut, nebo dokud dýně není měkká.
Dýňovou polévku na kari s cizrnou rozdělíme do mističek a těsně před podáváním pokapeme limetkou a posypeme čerstvými lístečky máty. Pak polévku ihned podáváme.