Dýňová polévka s cuketou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
2 špetky majoránka
1 ks cibule
1 ks cuketa
2 - 3 ks bobkový list
mletý pepř
1 špetka muškátový oříšek
1 l zeleninový vývar
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Menší dýni hokaido důkladně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed se semínky a rozkrájíme ji na kostky. Cuketu oloupeme a nakrájíme na podobně velké kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky, stejně tak stroužky česneku

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli. Když je skoro hotová, přidáme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Poté vsypeme dýni a krátce orestujeme. Obsah v hrnci zalijeme horkým vývarem, přidáme veškeré koření (kromě majoránky), sůl a povaříme asi 15 minut. Poté k dýňové polévce přidáme cuketu a vaříme do změknutí, většinou stačí dalších 10 minut. Ke konci vaření nezapomeneme vsypat majoránku

  3. Z hotové dýňové polévky s cuketou vyjmeme bobkový list a tyčovým mixérem ji důkladně rozmixujeme. Podle chuti polévku ještě dosolíme, dopepříme apod

  4. Dýňovou polévku s cuketou můžeme ihned podávat. Skvěle chutná s opečenými toasty či krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!