Dýňová polévka s osmaženou cibulkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
2 špetky sůl
2 ks cibule
2 špetky kmín
2 l voda
2 - 3 špetky libeček
1 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
1 špetka barevný pepř
1 kostka zeleninový bujon
1 ks dýně hokaido
1 - 2 lžíce tamari omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Na polévku budeme potřebovat jednu středně velkou dýni hokaido

  2. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na hrubá kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou dýni, orestujeme, zalijeme horkou vodou a přidáme zeleninovou bujonovou kostku (já používám ze zdravé výživy), libeček, kmín, pepř, oloupané stroužky česneku a trochu soli. Dýňovou polévku asi 15 minut povaříme, dokud není dýně měkká. Poté část vývaru odlijeme a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Podle potřeby ještě zředíme odloženým vývarem, aby byla polévka tak akorát hustá. Polévku dochutíme tamari omáčkou a bylinkami podle vlastní chuti

  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která na oleji dozlatova osmahneme

  4. Dýňovou polévku podáváme horkou a před podáváním ji sypeme osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!