Dýňová polévka s osmaženou cibulkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej 2 špetky sůl 2 ks cibule 2 špetky kmín 2 l voda 2 - 3 špetky libeček 1 lžíce olivový olej 1 svazek jarní cibulka 1 špetka barevný pepř 1 kostka zeleninový bujon 1 ks dýně hokaido 1 - 2 lžíce tamari omáčka
Postup Dýňová polévka s osmaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Na polévku budeme potřebovat jednu středně velkou dýni hokaido
Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na hrubá kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou dýni, orestujeme, zalijeme horkou vodou a přidáme zeleninovou bujonovou kostku (já používám ze zdravé výživy), libeček, kmín, pepř, oloupané stroužky česneku a trochu soli. Dýňovou polévku asi 15 minut povaříme, dokud není dýně měkká. Poté část vývaru odlijeme a zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Podle potřeby ještě zředíme odloženým vývarem, aby byla polévka tak akorát hustá. Polévku dochutíme tamari omáčkou a bylinkami podle vlastní chuti
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která na oleji dozlatova osmahneme
Dýňovou polévku podáváme horkou a před podáváním ji sypeme osmaženou cibulkou.