Dýňové rizoto s rybou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g máslo 1 ks cibule 50 g celer 1 ks mrkev 250 g rýže 200 g dýně 100 ml bílé víno 15 g olivový olej 250 ml zeleninový vývar 50 g parmezán 200 g rybí filé 2 lžíce hladkolistá petrželka
Postup Dýňové rizoto s rybou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka a celer s dýní na kostičky
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme kvalitní rýži, cibuli a chvíli za stálého míchání restujeme. Postupně přidáváme mrkev, dýni a celer. Vše restujeme, až zrnka rýže začnou bělat. Pak přidáme rybu - může to být i pokrájené mražené rybí filé. Každou ingredienci necháme orestovat a teprve poté po částech podléváme zprvu vínem, pak horkým vývarem - může být i zeleninový z kostky, ale vyvarujeme se glutamátových bujónů
Stáhneme plamen, dosolíme a přikryjeme. Pokud se tekutina zcela odpaří, pak je dýňové rizoto hotové. Přidáme máslo, nadrobno nasekanou hladkolistou petrželku a vypnuté rizoto ještě necháme dojít
Dýňové rizoto s rybou na talíři sypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme na oběd či večeři.