Exotická thajská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks rajče
3-6 lžic kari koření
0.5 ks červená paprika
2-3 plechovky kokosové mléko
200 ml kokosový krém
1 hrst sójové klíčky
1 lžíce thajská rybí omáčka
20-40 dkg mleté hovězí maso (kuřecí, krevety)
1-2 ks čerstvé nebo sušené chilli papričky
1 hrst celé sterilované kukuřičky
1 ks citronová tráva nebo citron
podle chuti
okurka nebo cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme ingredience. Pokud použijeme čerstvou papričku, nakrájíme ji na drobné kroužky, sušenou nadrtíme. Hrst kukuřiček nakrájíme na kolečka. Citronovou trávu natrháme na větší kusy, můžeme ji vynechat, eventuelně nahradit kapkou citronu. Rajčata cherry nakrájíme na půlky, klasická rajčata zhruba na osminky, lepší je použít žluté nebo černé rajče (italské). Okurku či cuketu a papriku očistíme a nakrájíme na podobné kousky (dohromady asi hrst).

  2. Osmahneme na trošce oleje mleté hovězí maso nebo kuřecí nudličky, pro vegetariány lze maso vynechat, třetí verzí je nahrazení masa krevetami, které se přidávají na konci. Zalijeme horkou vodou (250 - 500ml), což je třetina až polovina konečného objemu. Podusíme 5 minut. Přidáme kokosové mléko případně i kokosový krém (exotic food), ale nemusí být. Podle chuti (2:1 až 1:1 - kokos:voda), ústřičnou omáčku a kari, přivedeme k varu, přidáme zbylé nakrájené ingredience a sójové klíčky, ty taktéž můžeme vynechat. Povaříme cca 5 - 10 minut.

  3. Pokud podáváme exotickou thajskou polévku jako hlavní chod: Do velké misky nebo hlubokého talíře vložíme tenké skleněné (rýžové) nudle (asi hrst), zalijeme polévkou, na 3 minuty zakryjeme talířem, aby nudle změkly. Thajskou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!